Nvidia GTX 590 och två Seagate 2TB HDD

Jag vet att det har tagit för lång tid att uppdatera men jag har väntat på den bättre kameran. När jag väl fick kameran så saknade jag sladden till den av typen micro usb så tyvärr blir det åter iphone 4 bilder, men, alla bilderna på kameran finns kvar och jag kommer att uppdatera med dessa bilderna sedan.

Två Seagate 2TB Green och två MSI GTX590I torsdags kom korten och hårddiskarna på posten. Jag hade tidigare bokat 2st Asus GTX 590 från Webhallen.com men de beräknades inte vara inne förrän runt den 10:e juni. Detta datum är dock inte säkert eftersom de redan flyttat upp datumet ungefär fyra gånger så jag valde att köpa 2 st MSI GTX 590 på inet.se istället. Tog en dag sedan hade jag kortet. Passade även på att skaffa två 2TB Seagate Barracuda Green för 607 kr st, det är billig lagring.

Arctic 5 kylpasta och Arctic Clean rengörings kittPassade även på att dra in på Kjell och Company och införskaffade två tuber Artic 5 kylpasta och ett Arctic Clean rengörings kitt. Om man ändå ska spendera så mycket på en dator kan man lika gärna göra det ordentligt med ett bra rengörings kitt.

 

 

GTX590 uppackatGTX590 uppackat. Nu är det dags att lägga på vattenblocket. Glömde ta en bild på vattenblocket separat men det är ett EK-FC590 GTX – Nickel vattenblock.

 

 

 

Hälften av skruvarna på GTX590 är avHälften av skruvarna på baksidan är av. En vanlig skruvmejsel fungerade inte. Vilken tur att jag köpt ett stort sett skruvmejslar som inkluderade Torx mejslar på Lidl för 150 kr månaden innan. Annars hade jag nog inte fått på vattenblocken ännu.

 

 

Kylaren på GTX590 är avKylaren är av. Var rädd att jag skulle ha sönder kortet när jag försökte dra av den. All den ursprungliga kylpastan gjorde att fläkten satt som klister.

 

 

 

Jag glömde så klart ta en bild på kortet med alla så kallade “heat pads” och kylpasta på. Men det tog lite tid att få rätt på det hela. Inte så svårt som man kan tro, men eftersom det var min första gång ville jag göra det hela ordentligt utan att göra fel.

GTX590 med vattenblocket installeratFörst smetade jag av all gammal kylpasta. Sedan rengjorde jag med Arctic Clean flaska 1 (den med vit kork). Jag torkade av igen och fortsatte med Arctic Clean flaska nr 2. Sedan fick jag klippa till alla “heat pads” och lägga på, det rekommenderades att lägga lite kylpasta mellan “heat pads” och de små transistorerna(?) enligt beskrivningen. På själva GPUerna gjorde jag två diagonala kors Båda GTX 590 med vattenblocken installeradeför att få det jämnt.

Glöm inte att lägga lite kylpasta på chippet, inte helt svårt att missa det då det inte ska ha någon “heat pad” alls. På bilderna är vattenblocken äntligen installerade.

 

 

 

Att skruva i fästena till vattenkylningen var enkelt. Var dock inte helt säker på hur mycket Båda GTX590 installerade i datorn med SLI bryggajag skulle spänna åt. Tog inte i för mycket eller för lite och om det skulle läcka så kommer jag att fylla allt med papper innan någon skada kommer att ske. Korten är installerade på kortet med SLI bryggan på samt fästena för andra sidorna på datorn. Var ganska enkelt att få på, får hoppas det håller sig tätt bara.

På moderkortet ser ni även vattenblocket till CPUn installerad. Detta gjorde jag redan för ungefär två veckor sedan då jag hittade kylpasta i vattenblocks förpackningen. Bättre bilder kommer så snart jag fört över det från kameran.

Nu saknar jag endast 16 fläktfilter, hjulen på datorn och något form av gift för att förhindra att alger och annat hemskt börjar växa i datorn sedan är det bara att köra. Ska även lägga in hårddiskarna. Det blir en SSD och två helt vanliga mekaniska på 2TB vardera för lagring. Hårddiskarna kommer att fästas på fläktarna på baksidan, och eftersom jag inte har fläktfilterna på ännu är det ingen vits att skruva på det heller.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.